По професії «Тістороб, кухар, кондитер» здійснюється підготовка кваліфікованих робітників у Плужненському професійному аграрному ліцеїі з числа молоді, яка має базову загальну середню освіту. Учні ліцею за цей період здобувають повну середню освіту та професійну кваліфікацію. Підтвердженням якості підготовки спеціалістів з даної професії у Плужненському ліцеї стали результати атестаційної експертизи, яку проводила незалежна комісія Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації та роботодавців у період з 16-20 листопада 2020року. Перевірка теоретичної складової професії «тістороб» проходила в групі №22 (майстриня виробничого навчання Федорук Ю.М.) у формі тестової перевірки знань. Практична частина проводилась на новостворених робочих місцях лабораторії борошняних та кондитерських виробів (завідувачка – майстриня виробничого навчання Павликівська Т.В. та майстриня виробничого навчання Романюк А.С, викладачка професійної підготовки кухарів Кондратюк В.С.). Прекрасні риси професійної діяльності щоденно демонструють для своїх учнів не лише майстрині виробничого навчання ліцею, викладачі, а й талановита шеф-кухарка Дердюк Т.В., яка працює завідувачкою навчально–виробничої їдальні (село – Хотень Перший) вже понад 35 років,та працівниця їдальні Вільбовець О.В.